Перейти до основного вмісту

ІІІ Всеукраїнський учнівський конкурс наукових есе «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ В ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 10-19 травня 2021 року

На відзначення Дня науки та з метою підтримки розвитку талановитої учнівської молоді кафедра національної економіки та публічного управління ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у співпраці з ГО «Молоді Агенти Змін» за сприяння ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» організовує ІІІ Всеукраїнський учнівський конкурс наукових есе «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ В ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ».

Мета конкурсу – розвиток учнівської молоді шляхом здійснення творчого наукового пошуку в царині вирішення проблем розбудови української держави.

Конкурс передбачає підготовку учнями 9-11 класів закладів повної загальної середньої освіти України наукового есе за однією з проблем державного управління та становлення громадянського суспільства в історії України на прикладі конкретних історичних подій та фактів. Тема есе формується учасниками самостійно під науковим керівництвом вчителя історії за однією з таких секцій:

  1. Історичний розвиток української національної ідеї.
  2. Економічні засади становлення української державності.
  3. Політичні технології української влади.
  4. Участь громадськості в публічному управлінні.
  5. Роль молоді в розвитку громадянського суспільства.

Терміни конкурсу:

  • І тур  – 10-16 травня 2021 року – конкурсне оцінювання есе експертною комісією;
  • ІІ тур – 19 травня 2021 року (1600-1800– онлайн-дебати, під час яких відбудеться публічна дискусія учасників з презентацією ключових ідей, оголошення результатів конкурсного оцінювання та визначення переможців Конкурсу.

Для участі у конкурсі необхідно до 10 травня 2021 року здійснити онлайн-реєстрацію за посиланням та надіслати есе в електронному форматі на e-mail nepu@kneu.uaУчасть у конкурсі - одноосібна.

Учасники Конкурсу отримають запрошення до участі у онлайн-дебатах з інформацією про формат їх проведення до 17 травня 2021 року.

За результатами І туру Конкурсу здійснюється видання електронного наукового збірника «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ В ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» (з присвоєнням унікального номеру книжкового видання ISBN), в якому у форматі наукової статті публікуються есе учасників конкурсу, які при оцінюванні набрали 75 і вище балів. Збірник розміщується в інституційному репозитарії ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» (ISSN 2411-4383 ) з постійним відкритим доступом.

За результатами ІІ туру Конкурсу переможці (автори трьох найкращих робіт, що набрали при оцінюванні 90 і вище балів та взяли активну участь у підсумкових дебатах) будуть нагороджені додатковими призами від ГО «Молоді Агенти Змін»  та запрошені до участі у Проєкті «Школа змін» та інших заходах, в тому числі міжнародних, партнера Конкурсу.

Усі учасники конкурсу отримують електронний сертифікат до  1 червня 2021 року, який єпідставою для отримання додаткових балів з дисципліни «Вступ до спеціальності» студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» в ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

 

АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ

Усі роботи проходять перевірку на плагіат! До участі у конкурсі допускаються самостійні роботи, унікальність тексту яких складає не менше ніж 60%. Перевірити текст на унікальність можна за допомогою будь-якого доступного сервісу. При використанні запозичених джерел по тексту есе обов’язково наводити посилання на них.

 

ОФОРМЛЕННЯ ЕСЕ

  1. Текст есе – українською мовою обсягом  до 4 сторінок (це обов’язкова вимога) формату А4.
  2. Набір тексту здійснюється у текстовому редакторі MicrosoftWord. Назва файлу – англійськими літерами відповідно до прізвища учасника (наприклад: Teteruk.doc). Параметри набору тексту: шрифт Times New Roman, розмір кегля – 14, міжстроковий інтервал – 1, абзац – 10 мм, поля – 20 мм, номер сторінки – у правому верхньому кутку.
  3. Структура есе: 1) вступ (0,5-1 стор.) – обґрунтування проблему, мету та актуальність обраної теми есе з огляду розбудови української держави та/або розвитку місцевого самоврядування; 2) основні результати дослідження (до 3 стор.) – висвітлення історичних фактів (подій), які можуть бути використані як аргументи на обґрунтування висновків; 3) висновки (0,5-1 стор.) – власні оціночні судження за результатами дослідження; 4) література - перелік в алфавітному порядку (3-10 джерел) відповідно до діючого в Україні стандарту. Посилання на літературні джерела оформлюються у квадратних дужках (приклади оформлення наведено у Порядку проведення конкурсу).
  4. На першій сторінці у правому верхньому куті вказати прізвище, ім’я, по-батькові учасника; повну назву освітнього закладу, населеного пункту та області; прізвище, ім’я, по-батькові наукового керівника. Нижче по тексту через один абзац ВЕЛИКИМИ ЛІТЕРАМИ вказати тему есе (вирівнювання по центру) (див. шаблон есе). Використання додатків не передбачено.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Онлай нконкурс «Козацькому роду нема переводу»

  УМОВИ конкурсу «Козацькому роду нема переводу» (он-лайн)   Мета і завдання конкурсу 1. Формування   громадянсько-патріотичної позиції сучасної молоді. 2.Сприяння підвищенню ролі   патріотичного виховання.           3. Виховува ння шаноблив ого ставлення до минулого України. Учасники конкурсу До участі у конкурсі запрошуються здобувачі освіти закладів зага льної середньої освіти 7-11 класів. Місце проведення Група КЗ «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості» у мережі « Фейсбук »   https://www.facebook.com/groups/273871356637349 , подія «Конкурс «Козацькому роду нема переводу»». Дата проведення Матеріали конкурсу публікуються у групі КЗ «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості» у мережі « Фейсбук »   https://www.facebook.com/groups/273871356637349 (подія «Конкурс «Козацькому роду нема переводу»)     13  - 14   жовтня 2022 року . Програма конкурсу              1.Конкурс відеороликів « Доброго вечора ми з України ».   Учасники записують оригінальний  віде ороли

Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра»

 Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» (ПОЛОЖЕННЯ)

Обласний етап Bceypaїнської експедиції учнівської молоді "Моя Батькiвrцина - Україна"

  Умови проведення обласного етапу Bceypaїнської експедиції учнівської молоді "Моя Батькiвrцина - Україна"