Перейти до основного вмісту

Про проведення І етапу Всеукраїнської виставки науково -технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!», присвяченої 25- річчю Конституції України

 

УМОВИ

  проведення І етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді "Наш пошук і творчість – тобі, Україно!", присвяченої 25- річчю Конституції України

 

І. Місце та час проведення

1. І етап Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості проводиться щорічно на базі комунального закладу «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості».

 

2. Експонати на І етап Всеукраїнської виставки-конкурсу подаються до  комунального закладу «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості».

       Також на електронну адресу комунального закладу «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості» pozashkila-petrovo@ukr.net потрібно надіслати фотографії експонатів з 4-х ракурсів  у форматі .JPG, .JPEG, 200-300 dpi, розмір файла не більше 5 Мб. Ім’я файла, який містить зображення, має відповідати назві роботи та ПІБ автора, наприклад (робота Квіти,  Іванов Іван . jpg).

Термін подання експонатів - до 21 квітня 2021 року.

 

ІІ. Мета виставки-конкурсу

підбиття підсумків роботи технічних гуртків, наукових  і  творчих об'єднань учнів;

підтримка та розвиток науково-технічної творчості учнівської молоді;

пропаганда та популяризація досягнень дитячих  колективів  з  науко­во-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької діяльності, а також раціоналізації та винахідництва;

залучення учнівської молоді до різноманітних  напрямів  науково-тех­нічної творчості.

 

ІІІ. Учасники виставки - конкурсу

У І етапі вистави-конкурсі беруть участь здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти та вихованці позашкільного навчального закладу віком від 6 до 18 років.

 

IV. Умови участі у виставці-конкурсі

            Виставка-конкурс проводиться серед творчих робіт учнівської молоді, пов’язаних із розвязанням конкретних проблем у галузі науки, техніки та виробництва, а також на вільну тему за розділами:

 

Розділ 1. Прилади та обладнання

Радіотехнічні та радіоелектронні діючі моделі приладів оригінальної конструкції, електронні вимірювальні прилади, вдосконалені блоки живлення, регулятори напруги та струму, освітлювальна техніка, мініатюрні моделі та макети верстатів і промислового обладнання.

 

Розділ 2. Ігри та іграшки з елементами електротехніки

Зразки саморобних ігор та іграшок, які відрізняються від існуючих оригінальністю задуму, новизною конструкції та художньому вирішенню задачі.

 

 

 

 

Розділ 3. Техніка майбутнього

Макети та моделі космічних кораблів, ракетоносіїв, систем спостереження, стартових установок, космодромів; самохідні керовані моделі; зразки військової ракетної техніки; техніка історичної серії.

 

Розділ 4. Спортивно-технічне моделювання

Моделі суден, ракет, авіаційні та автомобільні моделі (найпростіші, діючі та моделі копії).

 

Розділ 5. Архітектура та будівництво

Макети та проекти всіх видів споруд, будівель, будівельних комплексів,

фрагментів вулиць та міської забудови, залізничних вокзалів та ін. з елементами ландшафту або без них.

 

Розділ 6. Декоративно-ужиткове мистецтво

Художнє різьблення по дереву, гончарство та художня кераміка, витинання, паперова пластика та орігамі, вироби з соломки, лозоплетіння.

 

V. Вимоги до експонатів та розробок

1. Розміри експонатів не повинні перевищувати 40см х 40см х40см (за виключенням моделей ракет – висотою до 90 см та авіамоделей – шириною до 90 см) та важити не більше 5 кг, і відповідати технічним, естетичним і експозиційним вимогам.

 

2. Експонати повинні відповідати правилам, вимогам і нормам техніки безпеки.

 

3. Прилади та пристрої, які працюють від  автономних  джерел живлення, повинні бути забезпечені ними і мати з'єднувальні елементи, а також напис, що застерігає від вмикання їх у мережу 220 В.

 

4. Експонати, які працюють від мережі 220 В, повинні мати вмикачі із зазначенням положення "Ввімкнено" та клему для заземлення.

 

5. На всіх електрифікованих експонатах необхідно встановити  запобіжники відповідних номіналів.

 

6. Експонати, які працюють на пально-мастильних  матеріалах, хімічних реактивах і стисненому природному газі, транспортуються в окремій тарі з відповідними попереджувальними написами з дотриманням правил техніки безпеки при перевезенні.

 

VI. Документація

            До роботи додаються наступні документи:

   заявка на участь у Виставці-конкурсі;

   етикетка на експонат;

  технічний опис експоната, який складається з викладання принципу його роботи, призначення розробки, її відмінність від аналогу, а також  конкретне застосу­вання цієї розробки у відповідній галузі. До опису додаються блок-схеми, принципові, електричні й кінематичні схеми, короткий опис роботи даних схем, інструкції по експонуванню (підготовка експоната до роботи, порядок вмикання та детальний опис роботи з експонатом, у разі потреби – опис методики проведення вимірів, дослідів і т.ін., характерні несправності та засоби їх усунення);

 фотографії експонатів у форматі .JPG, .JPEG, 200-300 dpi, розмір файла не більше 5 Мб. Ім’я файла, який містить зображення, має відповідати назві роботи та ПІБ автора, наприклад (робота Квіти,  Іванов Іван . jpg).

 

Документація подається у паперовому та електронному вигляді.

Роботи, що не відповідають вищезазначеним вимогам, на конкурс не приймаються.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Онлай нконкурс «Козацькому роду нема переводу»

  УМОВИ конкурсу «Козацькому роду нема переводу» (он-лайн)   Мета і завдання конкурсу 1. Формування   громадянсько-патріотичної позиції сучасної молоді. 2.Сприяння підвищенню ролі   патріотичного виховання.           3. Виховува ння шаноблив ого ставлення до минулого України. Учасники конкурсу До участі у конкурсі запрошуються здобувачі освіти закладів зага льної середньої освіти 7-11 класів. Місце проведення Група КЗ «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості» у мережі « Фейсбук »   https://www.facebook.com/groups/273871356637349 , подія «Конкурс «Козацькому роду нема переводу»». Дата проведення Матеріали конкурсу публікуються у групі КЗ «Петрівський центр дитячої та юнацької творчості» у мережі « Фейсбук »   https://www.facebook.com/groups/273871356637349 (подія «Конкурс «Козацькому роду нема переводу»)     13  - 14   жовтня 2022 року . Програма конкурсу              1.Конкурс відеороликів « Доброго вечора ми з України ».   Учасники записують оригінальний  віде ороли

Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра»

 Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» (ПОЛОЖЕННЯ)

Обласний етап Bceypaїнської експедиції учнівської молоді "Моя Батькiвrцина - Україна"

  Умови проведення обласного етапу Bceypaїнської експедиції учнівської молоді "Моя Батькiвrцина - Україна"